Home / Entertainment / Bands / Different60

Band Different60

Over de band...

Different60 is een rock & roll sixties formatie van 5 personen, zij spelen een repertoire uit de 50's, 60's en de 70's. Het programma richt zich in het bijzonder op herkenbare klanken uit die periode. The Shadows, Elvis Presley, Cliff Richard, Fats Domino om maar een paar namen te noemen die u ongetwijfeld zult herkennen, als u Different60 hoort spelen.

Different60 speelt een sfeerbepalend, dansbaar en avondvullend programma, en houdt ook rekening met de wensen voor wat het geluidsvolume betreft.

Different60 is daarom een graag geziene gast bij diverse gelegenheden zoals huwelijksfeesten, personeelsfeesten, openingen en natuurlijk jubileumfeesten. Kortom op elk feest waar je de muziek van herkenning wilt horen.

Rob Schalke

Vanaf de jaren 60 heeft Rob in diverse bands gespeeld, o.a. in "The Humming Birds" en "To-Run". In "To-Run" speelde hij met de huidige drummer Nico en sologitarist Frank. 

Zij speelden behalve in alle Westlandse dansgelegenheden ook op diverse locaties in Den-Haag zoals Jocatel, dansschool Kleinhaus, dansschool Peter van Velzen, La Gate maar ook in het land. Er waren ook optredens met o.a. The Motions, Q65, The Golden Earring, Hu and the Hiltops enz. 

Ook deden ze regelmatig mee aan diverse talentenjachten zoals in de Beachclub in Scheveningen en in een talentenjacht op de radio waarbij we als winnaar uit de bus kwamen. 

In 1968 kwam er een eind aan "To-Run" en stond de muziek voor Rob op een laag pitje. 

In 1993 kwam Rob drummer Nico na jaren weer eens tegen en hij liep al een tijdje met het idee om de band nieuw leven in te blazen. Toen Frank onze sologitarist daar ook wel zin in bleek te hebben duurde het niet lang of ze waren al weer druk aan 't oefenen. Even later voegde toetsenist Goos zich bij de mannen en in 1994 was het eerste optreden onder de naam "Second-Run" een feit. Nadat in 2002 Rob van Hagen als basgitarist was toegetreden, werd er besloten om de naam van de band te wijzigen in "For-Ever". 

>Toch werd er ondanks successen in 2005 besloten om te stoppen met de formatie van dat moment en Frank en Rob besloten om verder te gaan en met drummer Fred en was daar de nieuwe band: "Different60". Na ander half jaar gaven Nico en Goos aan dat zij wel weer terug wilden keren in de band, en zo gaan ze nu forever door als "Different60", waar Rob gitarist en zanger is.

Rob van Hagen

In de jaren 60 speelde Rob van Hagen in diverse schoolbandjes totdat hij via een advertentie bij muziekhandel "Servaas" als basgitarist toetrad tot de band "Point 5". Toen de sologitarist vertrok vroeg hij zijn oude schoolvriend Frank Kraft de band te komen versterken. Hij deed auditie en werd uiteraard aangenomen. We hebben samen jaren in die band gespeeld op diverse locaties in Den Haag zoals Kleinhaus, Peter van Velzen en 3 maanden in La Gate. Het hoogtepunt was een optreden op de Scheveningse pier samen met "Peter and his Blizzards" en "The Hunters" . 

Toen Rob in het huwelijksbootje stapte heeft hij de basgitaar aan de wilgen gehangen tot hij in 2001 Frank weer tegenkwam die in de band "Second Run" speelde. Rob was ondertussen weer begonnen met basgitaar te spelen en toen de toenmalige bassist uit "Seccond Run" stapte kon ik zijn plaats innemen. 

Vanaf 2001 zijn we verder gegaan onder de naam "For-Ever" wat later is gewijzigd in "Different60". De bezetting is met een onderbreking van ander half jaar uiteindelijk via een omweg ongewijzigd gebleven.

Frank Kraft

Nadat Frank samen met Rob van Hagen in Point 5 had gespeeld en deze band ophield te bestaan is Frank naar de Westlandse formatie To Run overgestapt. 

Toen ook deze band er in 1968 de brui aangaf duurde het tot 1994 dat ze weer de draad oppakten en een nieuwe start maakten onder de naam Second Run. Na de toetreding van mijn oude maat Rob van Hagen werd de naam gewijzigd in For-Ever.

In 2005 ging Frank verder met de 2 Robben en drummer Fred als Different60. Eind mei 2007 wordt er besloten dat Different60 in de oude samenstelling zoals die er was waar ze als For-Ever waren geëindigd door te gaan. 

Frank hoopt nu nog jaren zijn favoriete Rock & Roll muziek te kunnen spelen zoals van Status Quo en The Shadows.

Nico Luiten

Zijn muzikale loopbaan is in 1963 begonnen als trommelaar van de plaatselijke muziekvereniging in Monster. Daar leerde Nico trommelen en in 1965 kreeg hij zijn eerste drumstel. 

In 1966 begon Hij als drummer bij mijn eerste bandje "The Foundations". Toen kwam Rob Schalke bij Nico langs, hij vroeg Nico of hij bij hem in zijn band "The Humming Birds" wilde komen drummen. De naam van de band werd later gewijzigd in "To Run". In die tijd speelden we veel in Den Haag en natuurlijk in het Westland. Na jaren met veel plezier te hebben gespeeld, is de band eind jaren zestig opgehouden te bestaan. 

In 1994 kwamen we elkaar na jaren weer tegen op een feestje van onze basgitarist. Daar werd het idee geopperd om weer eens een keer te gaan spelen. We zijn gestart onder de naam "Second Run". Wij vonden dat, nadat we gestopt waren onder de naa "To-Run", een leuke toepasselijke naam. In 2002 werd de naam gewijzigd in "For-Ever" echter in december 2005 werd er besloten om te stoppen met "For-Ever" de drie gitaristen gingen wel verder zochten een andere drummer en gingen verder onder de naam "Different60". Na een aantal maanden werd ik gevraagd om te komen drummen bij de "The East and West Rockers". 

Daar heeft hij een paar maanden gespeeld tot ze in mei 2007 besloten om toch weer in oude samenstelling zoals die in 2005 was beëindigd verder te gaan, maar wel onder de bandnaam: "Different60".

Nico Schmitz

In zijn prille jeugd kreeg Nico pianoles op de klassieke wijze: toonladders, etudes enzovoorts. Na enkele jaren had hij echter meer oor voor de muziek die Nico op de radio hoorde en vooral toen The Beatles, The Rolling Stones, The Beach Boys en The Kinks enz doorbraken probeerde hij hun liedjes op de piano want daar zaten volgens hem meer muzikale juweeltjes tussen dan bij de etudes die Nico van zijn pianoleraar kreeg voorgeschoteld en 't kon niet uitblijven of hij ging met leeftijdgenoten meer eigentijdse muziek maken. 

Van 't een kwam 't ander en na zijn diensttijd formeerden we het bandje "Bouree" wat later tot "Miscelleneous" werd omgedoopt totdat ze met 3 man overbleven en ze zichzelf "Tri-Plex" gingen noemen. 

Toen deze band ophield te bestaan ging Nico als solist verder met zijn keyboard en drumcomputers. Maar optreden met een band begon hij wel te missen en bij toeval werd hij benaderd om in de soulformatie "Sneaky G" te komen spelen. 

Optredens in Plan C in Rotterdam, de Heeren van Aemstel in Amsterdam en de Paap in Den Haag stonden regelmatig op ’t menu. Tijdens een feestje ontmoette hij Rob Schalke en hij vroeg me of Nico "Second Run" wilde komen versterken en daar de leden van die band meer zijn leeftijdgenoten waren, is hij in 1994 toegetreden tot de band “Second Run” waarvan de naam later werd omgedoopt in “For-Ever” wat uiteindelijk ”Different60” is geworden, waar Nico als toetsenist en zanger optreedt. .

Foto's

  • Different60
  • Different60
  • Different60
  • Different60
  • Different60
  • Different60
  • Different60

Repertoire

20 Flight Rock A Fool Such as I 
Anniversary Waltz  Apron Strings
Blue Suede Shoes  Buona Sera
Corina Corina Crying Time
Don`t Be Cruel  Fats Medley
Gee Whitz It`s You Great Balls
Hello Josephine Here We Go Again
Hippy Hippy Shake Houndog
I Love You I Need Your Love Tonight
I Saw Here Standing There Johnny B Good 
Jukebox Lawdy Miss Clawdy
Let’s Dance Living Doll
Long Tall Sally Margie
Marie Marie  Matchbox
Mean Woman Blues Mona Lisa 
Move It Oh Boy
Oh Carol Only You (medley)
Paint It Black Rock around the clock
Roll Over Beethoven Save The Last Dance 
Sea Cruise See you later alligator
Shake Rattle & Roll  Speedy – Molly
Standing and Starring Sweet Little Sixteen
Swing It Up Tell Me
Tennesee Waltz  The Great Pretender
The Twist Then I kissed Here/Peggy Sue
Things True Love
We Say Yeah Wooly Booly-Bala Bala
Y’ Arriva Yailhouse rock
Yes Tonight Josephine You Win Again
You’re Sixteen You’re Sixteen

Bovenstaande is een greep uit het repertoire van Different60. Deze speellijst wijzigt steeds door de nieuwe nummers en is dus nooit 100% correct. Verzoeknummers kunt u aangeven bij de boeking.

Demo's

Onze andere websites:
Audio Vlaardingen - Verhuur licht, geluid, beeld en meer, Attracties.NU - Verhuur attracties & spelen, Schuimparty.NET - Voor een bruisend schuimfeest