Home / Entertainment / Bands / Tiny Little Bigband

Band Tiny Little Bigband

Over de band...

Het professionele achtmans ensemble, in speciale gevallen ook als viermans combo, laat de bruisende Bigbandtijden van weleer herleven door een unieke sound en onstuimige energie waarmee het oud, nieuw én eigen repertoire ten gehore brengt.

Het orkest is regelmatig nationaal te beluisteren op radio (onder andere 3FM en TROS Muziekcafé en Radio 2). Het is de nieuwe sensatie op vele festivals als North Sea Jazzfestival, The Hague Jazz, Jazzfestival Amersfoort en Jazzin’ Woerden, uiteenlopende bedrijfs- en theaterevenementen (bijvoorbeeld Joop van den Ende Producties) en talloze privéfeesten. Ook mag het zich de muzikale hofleverancier noemen van grotere localties als Hotel Huis ter Duin. Hierdoor ontwikkelde Tiny Little Bigband een ontzagwekkende speelagenda. 

De groeiende populariteit van Tiny Little Bigband komt voornamelijk omdat zij ieder optreden streeft naar hetzelfde doel: tijdloze stijl gecombineerd met een swingende knipoog. De musici gaan daarbij dan ook onberispelijk en stijlvol gekleed. Zo is een show – ingehouden op de achtergrond of expressief op de voorgrond - altijd een lust voor het oog. Zelfs de op- en afbouwdiscipline van de heren is geregisseerd: de achtkoppige formatie, inclusief eigen vleugel, staat binnen 20 minuten klaar om te spelen.  

Marcel Fokker

Marcel is de zanger en initiator van Tiny Little Bigband. Hij is al 15 jaar actief als muzikant en richtte samen met Patrick Hemelrijk Tiny Little Bigband op. Het was een langgekoesterde wens van beide muzikanten om iets met bigbandmuziek te doen. 

Marcel is onder meer bandleider en zanger geweest van akoestisch gezelschap Heeren van het Goede Leven. Hij heeft daarmee de prestigieuze titel “Meestspelende-band-van-Nederland” met ruim 350 optredens per jaar enkele jaren mogen dragen. 

Een optreden van Tiny Little Bigband kenmerkt zich door een explosieve energieopbouw. Zanger Marcel Fokker sleept het publiek (en niet zelden ook de band) mee van ‘floorfillers’ als Jump, Jive and Wail tot ‘bar songs’ als One For My Baby, One More For The Road met een inzet die doet vermoeden dat hij ieder gezongen woord zelf (weer) beleeft.

Patrick Hemelrijk

Patrick Hemelrijk speelt de contrabas en is mede oprichter van Tiny Little Bigband, samen met Marcel.

Patrick was actief in meerdere acts in zowel binnen- als buitenland, maar speelde de laatste jaren vooral in de expressieve formatie ‘Straat’. Hij en Marcel Fokker kenden elkaar al enkele jaren voor ze Tiny Little Bigband oprichtten.

Patrick is ruim 15 jaar actief als muzikant en richtte samen met Marcel Fokker Tiny Little Bigband op, omdat ze samen dezelfde visie delen om de bigband muziek weer op de kaart te zetten. Het was een langgekoesterde wens van beide muzikanten om iets met bigbandmuziek te doen. Op grotere evenementen als North Sea Jazz en The Hague Festival heeft Tiny Little Bigband kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben voor een groot publiek. 

Patrick Hemelrijk

Patrick Hemelrijk speelt de contrabas en is mede oprichter van Tiny Little Bigband, samen met Marcel.

Patrick was actief in meerdere acts in zowel binnen- als buitenland, maar speelde de laatste jaren vooral in de expressieve formatie ‘Straat’. Hij en Marcel Fokker kenden elkaar al enkele jaren voor ze Tiny Little Bigband oprichtten.

Patrick is ruim 15 jaar actief als muzikant en richtte samen met Marcel Fokker Tiny Little Bigband op, omdat ze samen dezelfde visie delen om de bigband muziek weer op de kaart te zetten. Het was een langgekoesterde wens van beide muzikanten om iets met bigbandmuziek te doen. Op grotere evenementen als North Sea Jazz en The Hague Festival heeft Tiny Little Bigband kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben voor een groot publiek. 

Frank de Lange

Frank de Lange is een veelzijdige pianist met veel ervaring in de muziekwereld. Hij is muzikaal leider van Tiny Little Bigband.

Naast full time werkzaamheden bij Tiny Little Bigband is Frank de vaste begeleider van Paul Passchier en Cabaret Tailormade. Ook begeleidt hij als vaste pianist de opnamen voor bijvoorbeeld KRO’s Citroentje Met Suiker.


Frank studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Bert van den Brink, Michiel Borstlap en Jasper van ‘t Hof. Sinds het begin van de jaren ’90 is hij pianist/toetsenist en muzikaal leider geweest van diverse bands in het pop- en jazzcircuit. 

Zijn muzikale ervaring reikt van bigbands bij Casey’s Big Band en Culemborg, via pop-, funk- en r&b-formaties (uitvoeren, componeren en produceren van o.a. Ray Slijngaard, CookerHooD, Paige Dedeaux en Replay) tot kleinere uitvoeringen zoals Bopwise en solo-optredens in Hotel Americain in Amsterdam.Thomas Welvaadt

Thomas Welvaadt is 1e trompettist en maakt tevens arrangementen voor Tiny Little Bigband.

Trompettist/arrangeur Thomas Welvaadt voltooide zijn Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam in 2005.

Naast deze opleiding volgde hij privélessen bij o.a. Bobby Shew, Uan Rasey die 1e trompettist van MGM en Sinatra was, Roger Ingram die de 1e trompettist Harry Connick jr. en Paul Anka was, en Joe Wilder. 

Zijn trompetspel bij bijvoorbeeld Mathilde Santing, Wicked Jazz Sounds of the Glenn Miller orchestra en zijn arrangementen voor het Nationaal Jeugd Jazz orkest of the New Generation Big Band zijn voorbeelden van zijn zeer diverse activiteiten als muzikant.

Heiko Ebner

Van traditionele folklore en fanfare naar bigband. Heiko Ebner maakte deze overstap en hoort nu bij de blazerssectie van Tiny Little Bigband.

Geboren in het zuiden van Duitsland in het Zwarte Woud speelde Heiko bij traditionele folklore orkesten en fanfares. Later werkte hij in München als metalen-blaasinstrumentenbouwer. Niet alleen het bouwen van eigen trompetten maar ook het bespelen ervan werd een passie.

Heiko studeerde trompet jazz/lichte muziek aan het Hilversums Conservatorium en het Amsterdams Conservatorium. Tijdens en na zijn studie had hij gelegenheid om verschillende muziekstijlen te verkennen. Zo heeft hij veel ervaring kunnen vergaren bij diverse jazz-, pop- en latinformaties en bigbands. Hij speelde onder andere bij Bernie’s Lounge, Amsterdam Klezmer Band, Edy Martinez en Gerald y la Ritmica. Heiko arrangeert ook voor opdrachtgevers en coacht verschillende bands.
 

Hans Goemans

Hans Goemans speelt zowel tenor- als altsax en studeert aan het Rotterdams Conservatorium. Hij is de saxofonist van Tiny Little Bigband.

Geboren op 4 december 1973 en na een paar jaar blokfluit stapt Hans op zijn 10e over op de saxofoon. Na vele omzwervingen wordt hij in 2004 (uit)eindelijk op het conservatorium in Rotterdam toegelaten als leerling - op de altsax - van Benjamin Herman. 

De laatste twee jaar aan het conservatorium worden doorgebracht als leerling van Dick de Graaf op tenorsax. Hierdoor voelt Hans zich op beide instrumenten thuis. Ook volgt hij lessen bij onder anderen Simon Richter, Ben van der Dungen, Jan Laurens Hartong, James Carter, Vincent Herring en Ab Schaap. 

Inmiddels staat Goemans ruim 20 jaar op het podium en zijn er talrijke formaties de revue gepasseerd. Denk aan The Kings of Cool, Royal Dutch Disco Philharmonic, M.A.R.S., Codarts Big Band, Charlie Green Big Band en Bernard Berkhout Swing Orchestra. De Haagse saxofonist stond verder op aansprekende podia als de Beurs van Berlage, Theater Carré, Nieuwe Luxor, Croatian National Theater en North Sea Jazz Festival.

Hans heeft met bekende musici als Hans van Oosterhout, Richard Bona, Billy Hart, Cyro Baptista, Ton Dijkman, Hans Eijkenaar, José Koning, Eric Vloeimans, Ilja Reijngoud en Bart van Lier mogen werken. De meeste tijd besteedt hij aan de Tiny Little Bigband en zijn eindexamen aan het Rotterdams Conservatorium.  


Fernand de Willigen

Fernand de Willigen speelt de trombone en is onderdeel van de viermans blazerssectie van Tiny Little Bigband.

Fernand studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Martijn Sohier en speelde in diverse bands, waaronder Van Katoen en musicals zoals bijvoorbeeld Foxtrot met Carice van Houten en Paul de Leeuw. 

Voor het bandrepertoire heeft Fernand veel van de bestaande originele bigband arrangementen omgezet naar de viermans blazerssectie. Daarbij heeft hij de authentieke sound weten te behouden.
 

René Winter

Heel Europa heeft hij al gezien, toerend met diverse grote artiesten. Toch is René Winter de vaste en zeer ervaren ritmische rots in de branding bij Tiny Little Bigband.

René studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Eric Ineke en Marcel Seriese. Verder volgde hij masterclasses bij onder andere Joe Labarbara in de USA.

Zijn ervaring reikt van grote bezettingen als West Coast Big Band, Glenn Miller Memorial Orchestra (tour Frankrijk, Zwitserland) en Holland Big Band tot kleinere bezettingen als Andor Jazzband (tour Duitsland, Hongarije, Tsjechië, Zwitserland en Engeland), Winter, Wijnen & Thor (Reykjavik 2003) en Jazzed To The Max (North Sea Jazzfestival 2005). 

René is begeleider van onder andere Fernand Povel, Rob van Kreefeld, Denise Jannah (Johannesburg Jazzfestival 2008), The Beets Brothers en Benny Baily (USA). Ook nam hij albums op met Babette van Veen (WINTER, met onder andere Herman van Veen), Hans Teeuwen met Bas van Lier (One For My Baby) en Lils Macintosh (Live at BIMhuis). René won in 2004 de prijs ‘Beste Drummer Van Het Meerjazzfestival’ in Hoofddorp.

Foto's

  • Tiny Little Bigband

Repertoire

A foggy day All of me
Autumn leaves Bad, bad Leroy Brown
Come Di Egyptian reggae
Fine Brown frame Fly me to the moon
Get a Kick Out Of You Insane in da membrane
Jump Jump, jive and wail
King Of The Road Love me or Leave me
Mack the Knife Mr. Bojangles
My Baby Just Cares For Me My Funny Valentine
Nobody but Me Paper Moon
Pennies from Heaven Recipe for love
Straighten Up and Fly Right Summertime
Sway Take the A-train
The Theme The way you wear your hat
They Can't Take That Away From Me Tiny Little Bigband - Repertoire
Twee motten Vissen
Volare When You're Smiling - The Sheik of Araby
You’d be so nice to come home to  

Bovenstaande is een greep uit het repertoire van Tiny Little Bigband. Deze speellijst wijzigt steeds door de nieuwe nummers en is dus nooit 100% correct. Verzoeknummers kunt u aangeven bij de boeking.

Demo's

Onze andere websites:
Audio Vlaardingen - Verhuur licht, geluid, beeld en meer, Attracties.NU - Verhuur attracties & spelen, Schuimparty.NET - Voor een bruisend schuimfeest