Home / Entertainment / Zangers / Jurgen Jonkers

Zanger Jurgen Jonkers

Over de zanger...

De meest succesvolle look-a-like en imitator van Frans Bauer, Jurgen Jonkers!
Jurgen heeft sinds 2004 op diverse podia en vele feesten opgetreden. Met zijn Frans Bauer performance treedt hij op bij allerlei gelegenheden: van intieme familiefeestjes tot voor 28.000 mensen in het Willem II stadion in Tilburg. 

Jurgen maakt van elk optreden een feest, hij brengt de grote èn de minder grote fans van Frans Bauer in beweging. De gelijkenis is uitzonderlijk, want Jurgen heeft niet alleen de looks van Frans Bauer, maar ook zijn stem.  Jurgen Jonkers

De kwaliteiten van Jurgen als enige echte look-a-like en imitator van Frans Bauer bleven niet onopgemerkt. Al na een paar weken was hij te zien bij diverse T.V. programma;s als Praatjesmakers (NCRV), Ook dat nog (KRO), reallife soap Only Joling (YORIN) en hij was meerdere malen te gast bij Nachtsuite (RTL 5). 

Jurgen is nog steeds regelmatig te zien bij shownieuws (SBS6) en hij had zijn eigen aflevering bij Bouwval gezocht (RTL4). Ook deed Jurgen voor het goede doel ‘Het Rode Kruis’ mee aan de clip ‘Leipe Bauer Flavour’ met Lange Frans, Ali B en vele anderen. Er waren interviews met Jurgen te lezen in onder meer: Actueel, Panorama, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, in Libelle en het Plusmagazine.

Jurgen bereikte in 2005 de halve finale bij de Soundmixshow "In de huid van" van Talpa. Samen met Talpa maakte Jurgen de eerste echte Web-only Reallifesoap: “Slapen met Jonkers”. 
Hoe is Jurgen er toe gekomen Frans Bauer te gaan imiteren? Een vraag van vele mensen, want voorheen bestond zijn repertoire uit Dance Classics, Rock en Jazz. Na zo’n 130 optredens in The Sound of Music (Joop van den Ende Theaterproducties, Circus Theater Scheveningen, 2003-2004), wezen zijn ‘sound’ collega’s Jurgen op zijn gelijkenis met Frans Bauer. 

Jurgen gooide het roer om en sindsdien is zijn act een groot succes. Sinds begin 2004 heeft hij ruim 700 keer zijn metamorfose naar Frans Bauer laten voltrekken en zich als de grote artiest en vriendelijke man laten zien en horen in Nederland en in België.

 

Foto's

  • Jurgen Jonkers

Repertoire

Jurgen Jonkers speelt de grootse Frans Bauer hits.
 

Bovenstaande is een greep uit het repertoire van Jurgen Jonkers.
Deze speellijst wijzigt steeds door de nieuwe nummers en is dus nooit 100% correct. Verzoeknummers kunt u aangeven bij de boeking.

 

Onze andere websites:
Audio Vlaardingen - Verhuur licht, geluid, beeld en meer, Attracties.NU - Verhuur attracties & spelen, Schuimparty.NET - Voor een bruisend schuimfeest